2015 – ett nytt spännande år!

Efter en några veckors välbehövligt uppehåll för helgfirande och vinterlov är verksamheten bland Kungsbackas barn, elever, pedagoger och ledare åter i full gång.

Kungsbacka delars redaktion ser fram emot en spännande vår att rapportera ifrån.

Vi kommer med största sannolikhet att gradvis dra igång Molntjänsten Office 365 för Kungsbackas pedagoger och elever under våren. Som planerna ser ut just nu får pedagoger tillgång från vecka 8 och barn och elever från vecka 15. Molntjänsten Office 365 är helt webbaserad och låter dig köra Word, Excel, Powerpoint och Onenote i en webbläsare på din dator eller surfplatta. Man kommer också att kunna spara en hel del material säkert “i molnet”.
Först ut blir våra IKT pedagoger som i veckan via en större workshop ska få förkunskaper nog för att kunna stödja kollegor i samband med uppstarten.

Mer och utförlig information kommer.

Vårt pedagogiska dokumentationsverktyg Unikum får en ny modul kallad Stödinsatser, även den kommer att gradvis fasas in samtidigt som vi fasar ut det allt mindre använda portfolioverktyget. Inget sker i en hast och de som fortsatt har behov av portfolio kommer att kunna fortsätta använda det. Dock har Unikum slutat utveckla portfolion och ska  på sikt ersätta detta verktyg helt och hållet med funktionen lärlogg på individnivå.

Unikum arrangerar en nyckelpersonskonferens i mitten av mars, där är Kungsbacka kommun representerade från såväl förvaltning, förskola och grundskola.

I april arrangeras SETT mässan i Stockholm, detta har vi puffat för tidigare på Kungsbacka delar. Läs mer om SETT
Inlägget om hur du kan följa med på SETT dagarna hittar du här. Vi åker dit med en stor grupp från hela verksamheten.

För att ta lite av allt annat spännande som är på gång…Vi  bygger en nya sida där vi samlar kommande kompetensutveckling, förbereder en flott workshopserie kallad Paketen som kommer att erbjudas pedagoger i Kungsbacka, dammar av och ser till att det prisbelönta digitala läromedlet PÅ riktigt , som vi faktiskt äger allihop, kommer i bruk och blir prövat överallt i åren 7-9 …

Mycket händer som sagt här, dessutom tillkommer ständigt reportage från våra fantastiska medarbetare i Kungsbacka kommun.

Vilket år det blir! Jag ser verkligen fram emot fortsättningen på 2015!

Åsa Blide Larsson – Utvecklingsledare – skolutveckling med digitala redskap

Denna artikel har 2 kommentarer

Kommentarer är stängda.