Animation i världsklass 12 november

Det är flera som är intresserade av animation och som arbetar med tekniken i skolan. Missa inte detta tillfälle att träffa Oscarsbelönade animatören Suzie Templeton som kommer till Kungsbacka!

12 november, Kl 18 Filmhuset Facklan, Fri entré

Suzie Templeton är på plats och visar sin Oscarsbelönade animerade film Peter och vargen. Därefter blir det ett samtal om hennes extraordinära arbete med filmen.

Samtalsledarna är Charlotte Heyman och Frida Talik. Charlotte Heyman har under många år varit verksam som animatör, främst inom dataspel och har då sysslat med både 2d och 3d animation. Hon har också gått en utbildning i stop motion animation i Bristol. Hon när en livslång kärlek till animation och då i synnerhet stop motion och bland favoriterna finns Mary and Max, Peter och Vargen och The Pirates.

Frida Talik arbetar som konstnärlig ledare på Teckningsmuseet i Laholm och frilansande animationspedagog. Hon är utbildad konstnär, animatör och bildlärare på Konstfack och har under många år arbetet med olika animationsprojekt med barn och unga under flera år på Teckningsmuseet och skolor runt om i Halland. Hon har bedrivit olika animationsprojekt på skolor i hela Stockholmsområdet, på Unga Klara Stockholm stadsteater och för Film i Stockholm.
(Obs! Samtalet hålls på engelska)
Först till kvarn gäller. Biljetter delas ut på Facklan men man kan tinga en biljett i förväg genom att mejla mig.

Vänliga hälsningar,
Caroline Wingolf
Utvecklare film
Kungsbacka kommun
Kultur & Turism
caroline.wingolf@kungsbacka.se
Facebooklänk – https://www.facebook.com/#!/events/943620492364324/?action_history=null