Besök på New Line Learning Academy i Kent, England

Vi är 12 personer från Kungsbacka på besök i London där vi besöker Bett-mässan och gör olika studiebesök under några dagar. Bett-mässan är europas största skol-IT-mässa.
Alla deltagare från Kungsbacka är på olika sätt inblandade i planering för nya skolor eller förskolor. Tanken är att samla tankar och idéer som vi kan föra in i dessa projekt.
Idag är vi på en temadag kring lärmiljö och den inleder vi på en skola, New Line Learning Academy.
Skolan har verksamhet för barn mellan 3 månader och 18 år. Just nu är det cirka 600 elever, men den klarar ytterligare 2-300. Skolan ligger i ett socialt tungt belastat område, mycket fattigdom och många lever på bidrag. Skolan samlar julklappar och ger till barnen. Man ser många fall där barnen blir utnyttjade. Många frånvarande fäder, familjer med alkoholmissbruk, fängelse etc. Skolan visar ändå goda resultat. När skolan byggdes funderade man i nya banor och försökte skapa en stimulerande och motiverande miljö med stort nyttjande av teknik för lärande.
Lokalerna är inbjudande och flexibla. Tanken är att eleverna ska kunna välja en miljö som passar just hens lärande i just den situationen. De ville göra en skola som inte såg ut som en skola, inga eller få korridorer, inget personalrum och pedagogerna äter med eleverna.
Vår upplevelse av skolan är blandad, vissa delar känns mycket moderna medan andra känns mer ålderdomliga. Lokalerna är mycket spännande på många sätt och stora ytor är avsatta för praktiskestetiska ämnen. De har också satsat på stora gemensamma ytor och ytor som lätt kan förändras utifrån behov.
Nu fortsätter dagen med besök på Bett-mässan. Då fokuserar vi kring frågan om hur en kreativ lärmiljö kan utvecklas på nya eller gamla skolor och förskolor.

20140123-130103.jpg

Denna artikel har 1 kommentar

  1. Hej,

    Var det endast ett vanligt studiebesök eller intervjuade ni personal och elever? Kommer det att finnas bilder med kommentarer/förklaring till? Hur lång var skoldagen+ Vilka kompetenser fanns på skolan? Det skulle vara intressant att få veta mer om detta? hur går det till med kontakt i samband med studiebesök?

    mvh
    Camilla Hedberg, Älvsåkersskolan

Kommentarer är stängda.