Gott Nytt År – 2016

GOD FORTSÄTTNING på det nya året!
Kungsbacka delars redaktion smyger igång och laddar för en riktigt aktiv och innehållsrik vårtermin.

Mycket spännande är på gång i Kungsbacka. Vi är en del av Vinnovaprojektet Makerspace i skolan, läs mer via projektets egen hemsida. Under året hoppas vi kunna dela många berättelser om hur våra verksamheter tar sig an bland annat programmering och användande av IT som material i förskola och grundskola.

Vi har också skickat en utmaning till alla Kungsbackas fantastiska förstelärare. Via en reportageserie här på Kungsbacka delar kommer du att kunna titta in i vardagen i deras barn- och elevgrupper. Som överallt annars går den digitala utvecklingen hand i hand med skol- och förskoleutveckling i stort, fokus kommer att ligga på lärande, tips, idéer och inspiration.

Följ ´Uppdrag inspiration – Välkommen till min verksamhet´, jag lovar att det blir intressant!

Vi hoppas också kunna följa utvecklingen i förstudien “FROM GREAT TO EXCELLENT”  – mot en halländsk skola i världsklass.
Läs gärna tidigare reportage från resan till Kanada, (1, 2, 3 och 4 ) där Kungsbackaresenärer ger sina bilder från resan vilken är en del av det fyraåriga halländska utvecklingsprojektet.
Fortsättningen, som inleds vecka två, är det det sista steget i förstudien. Då genomförs den första av två workshops där gruppen vidgas med fler deltagare från vår kommun och från fler av Hallands kommuner. En tanke är att under själva huvudprojektet  kunna enas om tre gemensamma utvecklingsområden för Halland som för oss framåt som utbildningsregion.

Därutöver – INTE MINST – som vanligt reportage från Kungsbackas pedagoger i hela verksamhetens bredd.

Följ oss 🙂