Hedeskolan i Uganda!

Den 4-19/10 finns Hedeskolan i Uganda

 
På fredag åker Christine Ljungblad (lärare 6-9) och Catharina Ejnell (lärare 4-6) iväg på en resa till Uganda. Resan är en kontaktresa och ska förhoppningsvis leda till samarbete av olika slag med en skola i Uganda.
 
Resan i sig är ett samarbete mellan Universitets- och Högskolrådet och Den globala skolan så det är första gången den här formen av resa görs i deras regi. Vi ansökte om detta i våras och hade turen att bli en av de utvalada skolorna.
 
Tillsammans med representanter från 11 andra skolor i Sverige, (blandat förskola, grundskola samt gymnasier,) kommer vi att bo tillsammans med familjer på landsbygden, besöka olika skolor, ta del av vardagsliv och skolformer i Uganda samt etablera kontakt med en utvald skola. Vi kommer
att befinna oss i och runt Entebbe och kanske kommer ett besök i huvudstaden Kampala också att hinnas med. Det är ett späckat schema och mycket att hinna på tvåveckor. Inför vår resa har vi förberett våra elever genom att be dem skriva brev på engelska till de elever vi ska möta, tillverka pennfack och spel i slöjden och bokmärken i bilden. Vi har också fått bidrag från en förälder med fotbollar och fotbollströjor som vi hoppas ska komma till användning.
 
Följ oss gärna på vår blogg under resans gång: