Hour of code – i Kungsbacka

Nedanstående info finns redan ute på våra skolor och förskolor  – hör av dig till din IKT pedagog om du har frågor.
Annars – bara häng på och prova dig fram. Det finns övningar för alla åldrar, stöd för alla verktyg –  är kul!

I morgon kommer att nytt inlägg som delar stöd och hjälp från Hour of Codes svenska partner. Håll utkik!


Hour of Code 2016 närmar sig

Har du aldrig provat på att programmera tidigare? Testa då gärna själv 5 minuter att programmera med Anna och Elsa ifrån Frozen.

De tre senaste åren har Hour of Code nått över 100 miljoner elever i över 180 länder. Förra året så blev detta det största utbildningsevenemanget någonsin, med rekordmånga tjejer och underrepresenterade minoriteter som var med.

Hjälp oss att nå alla elever detta år med möjligheten att lära sig programmera, genom en timmes kod med dina elever under veckan 5-11 december.

Registrera din skola idag! (OBS: det kan ta upp till en vecka för er att dyka upp på kartan)

Ingen tidigare erfarenhet krävs, och du kan till och med göra en Hour of Code utan internet-uppkoppling eller datorer! Är du ny till Hour of Code? Se vår skol-guide och gör dig redo att inspirera dina elever.

För de elever med tidigare erfarenhet, så kommer denna års Hour of Code ha en stor variation aktiviteter, inklusive sådana som kommer passa de som är mer erfarna. Mer information kommer släppas om de nya aktiviteterna snart!

Varför göra en Hour of Code detta år?

Se introduktionsfilmen!

Datorer ändrar varje industri på planeten, och programmering har blivit relevant för en bred skara jobb—även utanför teknik- och ingenjörs-branschen. För miljoner av elever, så kommer Hour of Code bli en inspirerande introduktion till att lära sig denna viktiga kunskap.

Diplom till dina elever

För att avsluta din Hour of Code med stil, skriv ut diplom till dina elever på http://code.org/certificates.

Följ #HourOfCode på sociala medier

Om du vill, så dela dina egna upplevelser med #HourOfCode för att fira med lärare och elever från hela världen. Code.org kommer lyfta upp några av de bästa inläggen på Facebook och Twitter, så var gärna kreativ!

Ni lärare är en inspiration för oss alla på Code.org. Tack för er support, och för allt ni gör för barnen runtom i världen.

Vi hoppas att dina elever har fantastiskt kul under Hour of Code 2016!

Hadi Partovi och Code.org-teamet i USA


Tjuvkika 🙂