Hour of Code – programmering med Kungsbackas elever

 

Hour of Code 2017 närmar sig!

 

Nedanstående info finns redan ute på våra skolor och förskolor  – hör av dig till din IKT pedagog om du har frågor.
Annars – bara häng på och prova dig fram. Det finns övningar för alla åldrar, stöd för alla verktyg –  är kul!

 

Har du aldrig provat på att programmera tidigare? Testa då gärna själv 5 minuter att programmera med Anna och Elsa från Frost. Detta är en av övningarna dina elever kan göra.

 

Datorer finns överallt, och ändrar varje industri på planeten. Men färre än hälften av skolorna lär ut programmering. Det är på väg att förändras, men hur gör man sin första timmes kod?

 

Om du har hört om Hour of Code tidigare, så vet du kanske att det är världens största utbildningsevenemang. De tre senaste åren har Hour of Code nått över 100 miljoner elever i över 180 länder, med rekordmånga tjejer och underrepresenterade minoriteter som var med.

I Sverige har mer än 37 kommuner gått samman för att stötta rörelsen, och skolor i mer än 118 kommuner. USA:s förre president skrev sina första rader kod som en del av kampanjen.

 

Hjälp oss att nå alla elever detta år med möjligheten att lära sig programmera, genom att du gör en timmes kod med dina elever under veckan 4-10 december.

Registrera din skola idag! (OBS: det kan ta upp till en vecka för er att dyka upp på listan)

 

Ingen tidigare erfarenhet krävs, och du kan till och med göra en Hour of Code utan internet-uppkoppling eller datorer! Är du ny till Hour of Code? Se vår skol-guide och gör dig redo att inspirera dina elever. Här och här kan du hitta olika övninga att göra med dina elever, både för nybörjare och mer erfarna.

 

Starta på http://hourofcode.com/se

 

Vi hoppas att dina elever har fantastiskt kul under Hour of Code 2017!

 

Varför göra en Hour of Code i december?

Se introduktionsfilmen!

Diplom till dina elever

För att avsluta din Hour of Code med stil, skriv ut diplom till dina elever på http://code.org/certificates.

 

Ni lärare är en inspiration för oss alla på Code.org. Tack för er support, och för allt ni gör för barnen runtom i världen.

Hadi Partovi och Code.org-teamet i USA

Linnea Rothin och Edvira-teamet i Sverige