Nova Montessoriskola Galaxen 3-5 har arbetar med Green screens lådan

Vi lånade makerlådan med green screen så här gjorde vi.

Galaxen 3-5 är en fritidsavdelning med elever mellan åk: 3-5. Vi erbjöd eleverna att göra egna filmer och få  “lektion” hur man gör det och vad man får lägga ut för bilder osv på nätet.

Vad är ok att lägga ut osv? Om någon säger nej, jag vill inte ligga ute på nätet eller jag vill inte bli fotad så får man det ej. Här startade en mycket bra diskussion och den blev längre/djupare än vad vi anade.

Några elever gillade idén att testa på att filma och gjorde små filmer då de var och besökte bland annat Björnes Magasin där de mötte olika andra personer från Galaxen och de gjorde en liten enkel berättelse till. Några elever var i New York där de åkte runt och fick besök av varandra.

Lärdom:

Om jag skulle gjort det ytterligare en gång till hade jag bett eleverna att göra en “planering” på hur filmen skulle göras.

Bakgrund, vilka skall vara med, vad skall sägas

Mitten,vilka skall vara med, vad skall sägas

Slut vilka skall vara med, vad skall sägas

Som fritidspedagog tycker jag det var ett mycket roligt sätt att göra film på och eleverna kreativitet flödade. Jag som pedagog fick här möjlighet att ta upp vad som är ok att lägga upp på nätet/sociala medier osv på ett bra sätt.

Om jag hade haft möjlighet att få göra detta igen skulle jag vilja göra en liten film om hur en vanlig dag på vårt fritids kan se ut. 

Sofia Berglund