Programmering

Mia Moberg, IKT pedagog i Onsala, PE Norr, berättar om kommande utmaningar och ger goa tips för er som vill komma igång …

Som IKT pedagog ser jag mig själv ofta som en inspiratör och jag prövar gärna nya saker. Att lära tillsammans med eleverna är utvecklande både för dem och mig. Nu har jag verkligen gett mig ut på hittills ganska okänt område – programmering.

Jag har gått igenom många av webstjärnans kurser gällande programmering, jag har pratat och läst ”allt” jag har kommit över och nu är det dags att pröva mina nyvunna kunskaper med eleverna.

När vi nu drar igång gör vi det i en åk 1 och en åk 5 på 2 olika sätt – i de yngre åldrarna kommer de arbeta med appen Scratch, och i åk 5 med programmet Scratch till att börja med.

Men innan vi drar igång på riktigt kommer vi ha en genomgång varför vi ska lära oss programmera baserat på Läroplanen, vi ska även lära oss lite historia och tänka efter vad som är programmerat.
Vi ska även pröva att programmera varandra i klassen. Vissa ord kommer vi gå igenom och lära oss allt beroende på vilken årskurs jag riktar mig emot.

Vill ni veta mer om programmering och hur jag gått tillväga får ni gärna höra av er till mia.moberg@kungsbacka.se

Gå gärna in på http://kurs.webbstjarnan.se/ och anmäl dig

http://kurs.webbstjarnan.se/kurs/introducera-kod/

http://kurs.webbstjarnan.se/kurs/programmera/

http://kurs.webbstjarnan.se/kurs/scratch/