Särö skola rockade sockorna!

Hela Särö skola Rockade sockorna på den internationella down syndrom dagen den 21 mars, för att hylla människors olikheter och lika värde. Elever och personal bar, dagen till ära, udda sockor och alla var välkomna ner till bamba för att tillverka sin egen personliga socka. Det blev en härlig stund med mycket glädje och ett hav av olika sockor!

 

Kamratstödjarna på mellan- och högstadiet hade dekorerat skolan med ballonger och tänkvärda budskap. På förmiddagen var alla elever från förskoleklass till år 9 välkomna ner till bamba för att göra sin egen, personliga socka. Kreativiteten flödade och det sparades inte på glitter och paljetter denna dag. Resultatet blev ett regnbågsfärgat hav av olka sockor som hängdes upp i skolstråket. 

Att uppmärksamma Rocka sockorna är en del av Särö skolas värdegrundsarbete. Vi arbetar kontinuerligt mot alla former av utanförskap och kränkande behandlingar, genom faddergrupper, kamratstödjare och aktioner i små och stora forum. Vårt mål är att alla elever ska utvecklas och känna sig trygga när de är i skolan. På Särö skola ser vi olikheter som en resurs och tillsammans är vi starka.

Rocka sockorna är en återkommande aktivitet på Särö skola och genom att tillsammans visa att olikheter är bra, tror vi att vi kan hjälpa till att göra världen lite bättre.

Louise Salomonsson

Resurspedagog/ informatör