Sommarskola

40 porträttKungsbacka Sommarskola 2016

Under två veckor i Juni samt Augusti hölls Sommarskolan för nyanlända till i Hålabäckskolans lokaler, ledd av en grupp pedagoger med olika erfarenheter och kunskaper, men också en gemensam vilja att nå fram till eleverna, att hitta en relevant och flexibel pedagogik.
IMG_0946-001

IMG_1714-001Ett spännande tillfälle att få komma ihop och nå ut till ungdomar som med olika förutsättningar och kunskapsnivåer där alla har något gemensamt – viljan att lära sig Svenska och önskan att bygga en grund för att komma ut i det svenska samhället så snart som möjligt. En del av eleverna bor hos värdfamiljer medans många bor i boenden runtom i kommunen. Att få öva svenska under dessa två veckor blir då extra viktigt. Sommarskolan blir en plats där möten och spännande konversationer sker, gemenskap, där frågor väcks:  Hur fungerar detta? Varför är det så?
IMG_1261-001
IMG_2047-001Kreativt skapande var temat under de två veckorna i Augusti, och med en workshop ledd av Karin Björnsdotter fanns på eftermiddagarna en chans för eleverna att komma och sättas in i en kreativ process där görandet-skapandet fick vara i centrum och finnas som en självklar uttrycksform – ett sätt att få utlopp för tankar, känslor, funderingar.

IMG_1035-001

Karin Björnsdotter