Digitala Teamet hör av sig

Att vara ny på jobbet, på riktigt, har vi fått känna på dessa första fyra månader som Digitala Teamet. Det har varit spännande, lärorikt, utmanande och framförallt riktigt roligt! Tillsammans har vi 50 år i barn och elevgrupps arbete, oj det är en hel livstid nästan, och att släppa det har varit det mest omvälvande. Men det är verkligen en förmån att när vi byter jobb, få gå från en verksamhet som vi båda verkligen har trivts med till nya jobb där vi kunnat använda all erfarenhet och få vara en del av att driva skolutveckling genom digitaliseringen  framåt i Kungsbacka. Wow, det känns verkligen stort!  

Vi har träffat många skolledare och förskolechefer och har börjat “lära känna” kommunen ur ett större perspektiv. Vi har försökt tänka klokt och börjat bygga ett Digitalt lärandestöd som förhoppningsvis kan bli ett stöd i det kollegiala lärandet när det kommer till att utveckla barn och elevers digitala kompetens. Utgångspunkten är den reviderade läroplanen  och stödet från Skolverket inför de utmaningar och tankevändor som krävs för att kunna ta till sig de nya skrivningarna och omsätta dom i verksamheten.   

Ett litet skrap på ytan av vad vi håller på med, en klok kollega beskrev sitt eget arbete som “att köra tåget och lägga rälsen samtidigt” och det är verkligen det vi håller på med. Men fantastiskt kul och stimulerande är det och vi ser fram emot 2018 med stor förväntan. 

 

https://pixabay.com/photo-2489594/

Med detta vill vi önska alla er alla en riktigt

God Jul och ett Gott nytt år,  

och väl mött nästa termin! 

/Cissi och Karin

 

Vill du veta mer eller komma i kontakt med oss gå då

in på Digitala Teamets sida här på Kungsbacka delar.

http://kungsbackadelar.se/digitala-teamet/