Digitalverkstan besöker Iseråsskolan

Under två dagar har Iseråsskolans åk 4 fått besök av Digitalverkstan

Nätverket ”Digital kompetens i skolan” arbetar för att öka den digitala kunskapen hos elever och lärare i grundskolan genom att sprida förståelse för digitaliseringens möjligheter och stötta pedagogerna med ett digitalt bollplank. Barnen får sätta ihop en Rasberry PI med skärm, mus och tangentbord. På denna Rasberry PI får sedan barnen utveckla enklare spel i Scratch. Vi från Digitalverkstan står för utrustning och personal som pedagogiskt ökar barnens förståelse för programmering och logik.

Här är elevernas berättelse:

Vi fick lära oss att koppla ihop skärm med Rasberry PI och även koppla till tangentbord och mus.  När skärmen startade fick man gå in på programmering och starta Scratch. Där fick vi bekanta oss med olika figurer – alla kallas för Sprite.

Vi fick lära oss om blockprogrammering och hur man skulle få katten eller någon annan figur man valt att gå framåt, men också åt sidorna.

Så småningom fick vi göra en bana där man skulle få figuren att springa. Nuddade den kanten så började den om från början och tanken var att man skulle få den att gå runt, runt.  

Man kunde också ta in fler figurer och de kunde tävla mot varandra.  I slutet fick vi även koppla till MakeyMakey och genom MakeyMakey styra figuren på skärmen.

Röster från dagen:

Superroligt för att vi fick testa på nya grejer.

Jätteroligt att få göra sitt egna spel.

Jättekul att få koppla ihop en egen dator.

Coolt att se hur man gör spel.

 

Vill ni veta mer kontakta gärna

mia.moberg@kungsbacka.se  eller anna.ager@kungsbacka.se