Elevers idéer och tankar kring Kungsbackas nya badhus

På avdelningen F-1 Valen på Hedeskolan har under året ett Grön Flagg arbete med tema vatten. En dag kom vi in på att det ska byggas ett nytt badhus i Kungsbacka och barnen blev nyfikna. Vi hittade information på kommunens hemsida om hur utemiljön kommer att se ut men det fanns ingen information om hur badhuset ska se ut på insidan. Eleverna hade många bra idéer som vi ville ta till vara. I smågrupper gjorde eleverna skisser utifrån sina tankar och sedan fick de bygga modeller utifrån sina skisser. Vi skickade foton på modellerna och deras beskrivande texter, till kommunens projektansvariga för badhuset. 

Nu vill vi gärna dela med av oss av elevernas kreativa och påhittiga byggen.

Valens idéer och tankar kring Kungsbackas nya badhus

Leon, Livia, Lisa och Herman: -Vi har en idé om att det ska gå en linbana över en pool där man kan släppa taget och landa i vattnet. Det ska även stå en fontän i poolen. På en vägg ska det finnas högtalare och en klättervägg där man också kan släppa och landa i vattnet. På en annan vägg ska det finnas ett inbyggt stort akvarium och ett litet café där man kan slappna av och titta på de fina fiskarna i akvariet.

Emilio, Filip, Eric S och Max: – Vi skulle önska att det byggs en stor pool med palmer som står utplacerade. Det ska även finnas en trampolin och rutschbana i poolen. Det ska gå en liten bro över poolen. Bredvid ska det vara ett café.

 

Hugo, Sam, Cedar och Eric H: – Vi önskar att det byggdes två olika pooler. I den ena ska det finnas en trampolin där man bara ska hoppa, inte bada. Det ska även vara en fontän i poolen. Sedan ska det vara lampor i poolen som ändrar färg.

Gloria, Mika, Julia och Alma: -Vi vill att det ska finnas en hinderbana i vattnet där både barn och vuxna kan ha roligt tillsammans. Det ska även finnas discolampor i taket och musik så att man kan ha kalas med disco och dans i en del av badhuset.

Neo och William: – Vi önskar att det byggs en spiralformad vattenrutschbana som går ut i en liten pool. Den ska börja med en gul bananformad böj som fortsätter i en nedåtgående spiral ner i vattnet. Den ska heta ”Banantoaletten”.

Ester, Klara och Louisa: – Vi skulle vilja att det fanns en liten del i badhuset där det är lugnt, stillsamt och tyst. Det ska ligga ett litet café för alla där. Man kan köpa smörgåsar och fika i caféet. Vid caféet ska det finnas en liten bubbelpool där man kan slappna av och ha det skönt.

Glada hälsningar från alla oss på avdelning F-1 Valen på

Hedeskolan i Kungsbacka

 Madeleine Eriksson, Therese Åkerberg och Annika Johansson

 

Denna artikel har 1 kommentar

Kommentarer är stängda.