Facebookgrupper i jobbet

När jag berättar för kompisar och kollegor att Facebook är ett av de verktyg jag använder mest så är det många som blir undrande. Hur och varför gör jag det? Varför vill jag blanda in mitt privatliv i jobbet? Är det inte bara vad folk äter och söta husdjur på Fejjan? Svaret är ju förstås nej.

I mitt jobb som IKT-pedagog handlar det bland annat om att lösa problem och ibland har jag själv inte lösningen. Då är det bra att ha ett brett nätverk som jag kan använda mig av för att få svar på mina frågor. Oftast är en Facebookgrupp med till ett exempelvis IKT-pedagoger ett mycket bättre, snabbare och roligare sätt att få svar än att läsa en manual eller googla. Möjligheten att skapa grupper på FB möjliggör att man kan sammanstråla med andra som har samma intresse, agenda eller åsikter som dig själv utan att man behöver vara vänner och blanda in sitt privatliv. Ett annat bra sätt att använda sig av grupper i jobbet är att skapa kontakt med världen utanför skolan, inte minst med föräldrar. På min enhet har vi ett antal grupper/klasser och vi har pedagoger som vittnar om föräldrar som är med i dessa grupper som upplever att de har större och bättre insikt i deras barns tillvaro hos oss än någonsin förut.

Själv är jag med i mer än 30 jobbrelaterade FB-grupper varav några som jag använder mer eller mindre varje dag. Några av dem är “Digitala pedagoger i Kungsbacka”, “Älvsåkerskolans facebookgrupp” och “IKT och slöjd”. Är ni nyfikna på att veta mera så kontakta Kungsbacka Delar på just FB så kan vi svara på frågor och hjälpa till.

Detta var det sista inlägget i vår adventskalender. Nu är det dags för er att sammanställa alla bokstäver som varit gömda i alla inlägg sedan 2:e december (en bokstav i varje inlägg förutom idag då det var två och ett bonusinlägg utan hemlig bokstav). Bokstäverna bildar tillsammans en mening. Lös gåtan och skriv en kort rekommendation till Kungsbacka Delar om hur vi kan bli ännu bättre. Vi utser fyra vinnare som kommer att ta emot priser den 10/01 Kl 10.00 på Fyren i Kungsbacka. Svaret fyller ni formuläret längst ner i detta inlägg.

Vi på Kungsbacka Delar önskar er en God Jul och ett Gott Nytt år och hoppas att ni i framtiden vill vara med att bidra till att sprida goda exempel på hur vi arbetar i kommunen! För att göra det så kontakta din IKT-pedagog eller direkt till Kungsbacka Delar.

Lycka till i tävlingen!

Tävlingsformulär