Filma och spela in ljud med iPad

Vi använder mer och mer inspelningsfunktionen i iPads. Den inbyggda mikrofonen räcker väldigt långt och ger bra ljudkvalitet. Vill du däremot öka ett steg i kvalitet vid inspelning kan man använda sig av olika mikrofonlösningar.

Ett alternativ, som också är det enklaste, är att med kabel ansluta en iRig Mic. Den kan användas med iPad, iPhone, iPod och ska även gå med Android smartphone.
En ytterligare lösning är att ansluta en mikrofon trådlöst. Vi har provat ett par lösningar och stött på patrull ett par gånger. Till dessa lösningar krävs det dock en mottagare som kopplas till iPaden med kabel och detta är en mycket viktig punkt.
OBS! Det behövs en 4-pin 3,5mm hane splitter som delar upp till 2 st 3,5mm hona. (En för hörlurar och en för mikrofon) Se bild. Det fungerar INTE med en 3-pin 3,5mm hane!
Den trådlösa mikrofonen på bild som vi provat bygger på Bluetooth och är en Sony ECM-AW3. En dyrare men av ännu högre kvalitet är Sennheiser EW112-P G3-G. En föregående modell till denna är testad och fungerar förutsatt att man har rätt splitter enligt ovan.
Inköp av material sker i e-handeln men man kan få kontakta de företag vi i dagsläget har avtal med. För detta ändamål är det:
Scandinavian Photo, AV Syd AB, ITM, ATEA, Connect