Förskolan twittrar…

Förskolan twittrar! Guldborgen – Kolla Viktors förskola

” Fick uppdrag från vår vän Kapten Sjutusan – vi skulle hitta skogens guld! Vi hittade 19 kantareller! #förskola pic.twitter.com/YxuTH9qRlo

Så kan ett twittermeddelande från avdelningen Guldborgen, Kolla Viktors förskola, se ut. Den 22 augusti 2013 började detta fantastiska arbete. Efter starten kommer det löpande nya inlägg som vittnar om vad som sker på sjörövarskeppet. Man gör äppeldricka, filmer och mycket mer.

Härligt initiativ till att sprida den dagliga verksamheten till föräldrarna. Personalen arbetar med att utgå från vad barnen vill göra och har här hittat ett sätt att enkelt delge arbetet till föräldrarna. Att man valt twitter är i enkelhetens spår. Man har arbetat utifrån läroplanen och sedan tagit hjälp av digital teknik. Bilder som läggs upp är tagna så att man inte ser ansiktena. Snabbt och enkelt.

Att arbeta med digitala verktyg behöver inte vara svårt. Fokus måste dock vara att man ser det som ett komplement i den verksamhet man jobbar i. Fantasin sätter gränser för vad vi kan göra men vi kan delge varandra och på så sätt hitta nya och roliga sätt att jobba.

Skärmklipp Guldborgen 3Skärmklipp Guldborgen 2