Geocaching i förskolan – Rapport från Ögärdets förskola i Fjärås

Anna Stigsdotter berättar på intervjun om en utbildningsdag kring geocaching där vi jobbade praktiskt ute i skogen för att hitta bra pedagogiska tillämpningar för geocaching i förskolan. Två förskolor i Fjärås Prästgårdsängens förskola och Ögärdets förskola var med i Projektet Geocaching i förskolan i Halland. Ett EU projekt som Region Halland höll i. Flera förskolor från Halland deltog också.

På 3 maj inspirationsdagen kring IKT  kommer Mats Larsnäs berätta om projektet och om Geocachning i förskolan. Välkommen då.

Till dig som inte känner till något kring geocaching så är det en slags modern skattjakt med GPS där man letar platslådor som andra lagt ut. Introfilm
De pedagogiska idéerna kring detta är många och blir fler och fler. I Göteborgsregionen har GPS:er funnit till utlåning ganska länge, (sedan 2007 tror jag) genom GR utbildning vilket gjort att många skolor testat på detta. Geocaching på förskolenivå har fått rejäl fart efter Ann-charlotte Keillers fina sajt med tillhörande filmer har fått spridning.
För mer inspiration se gärna Geocachingiskolan.se

Och så klart se gärna på projektets egen blogg.Geocachingiforskolanihalland.wordpress.com
I projektet har vi också testat olika typer av enheter GPS:er, Iphones, Androidbaserade telefoner och Ipads. Läs gärna mer om det på projektets blogg.