Hedeskolans påskägg med skarpa uppdrag och samarbete!

Här kommer ett reportage från Hedeskolan.
Det är Jennie Appelby, Anna Arvidsson och Madeleine Eriksson som delar med sig av sitt och barnens arbete.

Ta en stor skopa hjälp att utveckla framtidens reseknutpunkt, Hede station, lägg därtill till ett gediget arbete om förnybara och fossila energikällor. Ta därefter en näve av Framtidsfröns ”Make a difference ”SJ-uppdrag, att skapa attraktiva tågvagnar och slutligen en nypa av informationsskyltar på engelska. Vips, så har du Hedeskolans treors utvecklingsarbete!

Hede station

Vi läste på kommunens hemsida att på tio år ska kollektivtrafiken i Kungsbacka fördubblas. För att kommunen ska kunna leva upp till det måste det ske stora satsningar på tågtrafiken. Kungsbacka resecentrum har på kort sikt begränsade möjligheter till utbyggnad, vilket innebär att Hede station får en nyckelroll. En utvecklingsplan för Hede station har tagits fram. Enligt planen ska Hede station vara en modern knutpunkt för kollektivtrafiken år 2020.

Vi vill naturligtvis vara med och designa nya ”Hede stationshus” samt ge förslag till vad som bör finnas där. Vi byggde därför 3 olika stationshus, alla försedda med information på engelska!

 

Hållbar utveckling

Vilka energikällor finns det? Är alla bra för miljön?

Vi har läst om, diskuterat, sett filmer om och gjort jämförelser mellan miljövänliga och fossila energikällor. Sedan gjorde vi fina collage och byggde modeller av vindkraftverk, solceller och vattenkraftverk.

Make a difference

Därefter tog vi oss an Framtidsfröns uppdrag, Make a difference! SJ menar att det är väldigt bra för miljön om många åker tåg istället för bil. Ni som är barn idag kommer i framtiden att vara de som bestämmer, som köper saker och som väljer om ni vill ta tåget. Om du arbetade för SJ hur skulle du göra för att du och dina kompisar skulle välja att resa med tåget i första hand?

Vi funderade, planerade, argumenterade och kompromissade och till slut byggde vi 16 SJ-vagnar med tillhörande lok. Alla med briljanta bekvämligheter och fantastiska finesser.