Hour of Code i Kungsbacka

I år fick evenemanget Hour of code större genomslag i Kungsbackas skolor än någonsin förut. Kungsbacka Delar har fått in ett flertal rapporter från olika skolor och åldrar där man i klassrummen testat att programmera. Här presenterar vi några goda exempel!

Från Älvsåkersskolan skriver Stina:

“Idag har vi kört Hour of code! Det var mycket uppskattat! Vi pratade först om vad programmering är och vad man använder det till. Dessutom bestämde vi lite “regler” dvs vad gör den som har Ipaden och vad gör den som sitter bredvid och båda behöver ha tålamod 😉 m.m. Jag tipsade mina kollegor om detta efter jag hade pratat med er. Jag vet att Emma i 3:1 gjorde det med sina elever igår.”

Hour of code
Foto: Stina Jansson

Jennie från Björkrisskolan skriver att de var mycket lyckat och skickar med en liten film:

Vidare hittade vi Marias inlägg på Facebook och twitter under vår hashtag #hockba:

“I Kollaskolans åk 7 är alla med i hour of code. Även eleven som varken talar svenska eller engelska. Alla kan vara med:-)”

Hour of Code 3
Foto: Maria Sköld

Sista exemplet hittar vi på Twitter och det är publicerat av Cissi (@Ciccihar) från Åsaskolan. Inlägget utsågs av vår jury till vinnaren av vår lilla tävling som gick ut på att sprida sina erfarenheter under just hashtagen #hockba. Cissi twittrar om elevernas utvärdering, bland annat med följande citat:

“Det var roligt att testa något nytt och att använda hjärnan!” ~ reflektion från en elev i åk6.

Fröken Cissi skriver själv mer på Åsaskolans blogg “Portalen

Hour of Code 4
Foto: Cecilia Harström

Nu hoppas vi att eleverna får möjlighet att ta fler steg mot att lära sig mer programmering och datalogiskt tänkande. Vill ni ha hjälp att komma igång eller ta nästa steg? Kontakta oss på kungsbackadelar@gmail så hör vi av oss snarast!