Kinetic sand – magisk sand

Vi är specialpedagogerna Christina ”Stina” Pettersson som jobbar i Pedagogisk enhet Norr och Marie-Louise ”Lollo” Hörnqvist som jobbar i enhet Utveckling.
Resan mot Stockholm och SETT mässan var något helt nytt för oss. Det innebar många nya möten med kollegor från Kungsbacka. Framme på mässan var det en uppsjö av spännande och intressanta områden att välja mellan vilket till en början förvirrade oss. Vi valde bl.a. att lyssna på Charlotta Karlsson ”Fröken Flipp”, gick vidare till Sissela Nutley, doktor i neuropsykologi som talade om hjärnans formbarhet och utveckling. Fortsatte sedan till Göran Svanelid och hans teorier om The Big Five innan vi intog en sen middag.
Återsamlingen på kvällen uppskattades av oss båda, den samlade ihop dagen och skapade en gemenskap i resegruppen. Oroliga över att behöva redovisa hamnade vi i slumpgeneratorns klor och fick möjlighet att visa vår film om Kinetic sand. Här kommer lite mer fakta och en filmsnutt om denna magiska sand.

Kinetic sand – magisk sand
Beskrivning

Magisk sand är en leksak, en sand som har en naturlig rörelse som fascinerar liten som stor. Materialet är en inomhussand som rör sig lätt när man arbetar den med händerna. Den består av 98 % naturlig sand och 2 % patenterad bindemedel samt uppfyller alla säkerhetskrav som ställs på kreativt lekmaterial i Sverige, Europa och USA. Då materialet inte innehåller något vatten eller fukt är det inte någon plats för bakteriell tillväxt. Kinetic är dock känsligt för vatten. Om sanden skulle bli våt låt denna lufttorka så återgår den till sin ursprungliga form.
Kinetic är en taktil produkt som kan upplevas avkopplande, främja kreativiteten i barns lek och den finmotoriska utvecklingen. Livslängden är lång så tvätta gärna händerna innan lek och skydda den mot damm när den inte används. Sanden kan frysas för att saneras på ett miljövänligt sätt.
Vi har hittat sanden hos både ABA SKOL och Beta Pedagog, till ett pris mellan 330-395 kr för fem kg.