Krakel Spektakel på Pölagårdens förskola

Fick ett spännande reportage från pedagogerna på avdelningen Myran på Pölagårdens förskola i Åsa. Läs och bli inspirerade av hur de jobbat med film i barngruppen.

– Vi fick en inbjudan på posten från “Krakel Spektakel” Svensk film industri.Det gällde att delta i deras tävling om att göra en presentation av en låt ur Krakel Spektakel. Vi på Myran spånade snabbt om detta och kom på att vi skulle göra en musikvideo med barnen av låten “Här dansar Herr gurka”.
I detta projekt fick vi med stora delar av läroplanen i form av: samarbete, instrumentspelande och sång, språkträning, skapande av gurkdockor, testa olika material, teknisk utmaning i form av filmning med Ipad, ljus och ljudsättning mm.
Alla barn på avdelningen deltog, några ville göra dockor, några spelade på instrument och alla sjöng… alla på sin utvecklingsnivå. Det var precis i början av terminen som barnen fick sätta igång med detta projekt tillsammans, det gjorde gruppen sammansvetsat med detta roliga uppdrag. Dessutom vann vi ett pris iform av en underbar musikbok där alla sånger från Krakel spektakel finns med i både text och ljud.

Barnen och vi pedagoger blev mycket stolta över projektet och tanken med att visa det på Kungsbacka delar kan vara att visa hur enkelt det är att genomföra en musikvideo med barnen. Vi valde dockor att spela med då vi inte ville visa barnens ansikte i det offentliga.

Här ser ni vår film!

IMG_1408

Film Pölagården