Mystery Skype med Emma Nääs #kbasett2018

 

Hello, my name is Kajsa.

Nice to meet you!

I have a question for you…..

En sådan bra idé! Under SETT kom jag av en slump in I Lärarförbundets monter (För att vara ärlig, var jag trött I benen, de hade soffa och godis!). Detta visade sig vara en lyckoträff! Jag fick vara med om hela tre Mystery Skype med Emma Nääs. Det gick till så att hon ringde upp en lärare någonstans i världen och så fick vi hjälpas åt att gissa var personen befann sig med hjälp av ja- och nej-frågor.  De som hade en fråga fick komma fram och presentera sig samt ställa sin fråga. Frågorna var av typ:

Do you live in a big country?

Do you live by the sea?

Do you live in Europe?

När vi hade listat ut varifrån personen kom, berättade hen lite om landet.

För oss som är nyfikna kan man gå in och läsa, titta på film och orientera sig på: https://education.microsoft.com/skype-in-the-classroom/mystery-skype

Där kan man även anmäla sig och gå med i nätverket.

Jag tänker att om man känner sig osäker kan man ju alltid börja i liten skala och Skypa med kompisen i Sundsvall eller mormor i Svalöv. Bara för att få en känsla av det.

Jag kommer i alla fall att testa. Känns på riktigt!

Kajsa Cronelid, Gullregnsskolan

Denna artikel har 2 kommentarer

  1. Tack Kajsa, vilken resurs! Inte bara slumpmässiga kontakter utan du kan ju som lärare ta kontakt med olika kontaktpersoner – t ex någon från en nationalpark på andra sidan jorden. Internet när det är som bäst!

  2. Håller med dig, fantastiskt! Vi hade Emma på en studiedag och det var så givande.

Kommentarer är stängda.