Nätverksträffar för lärare i idrott och hälsa

Hej

Vi vill gärna berätta om våra nätverksträffar som vi arrangerar en gång i månaden för lärare som undervisar i idrott och hälsa i kommunen. Träffarna är mycket uppskattade och vi brukar starta med en fika innan vi börjar med temat för dagen. Vi ses på onsdagar, oftast mellan 15-17.

Vi har träffats regelbundet sedan 2014 och vi har också arrangerat två studiedagar. En av studiedagarna har haft temat bedömning och den andra handlade om pulsträning kopplat till inlärning, samt kostens betydelse för hälsan.

När vi träffas diskuterar vi olika pedagogiska frågor, tar del av ny forskning och framförallt delar vi med oss av våra erfarenheter till varandra. Just nu lyfts det mycket forskning i media om fysisk aktivitet kopplat till inlärning och vi följer denna diskussion med stort intresse. Vi arbetar också  vidare på hur vi kan utveckla och eventuellt implementera detta i våra verksamheter.

I december besökte vi Skidome i Göteborg, där vi tränade vår balans på längdskidor och vi fick också prova på skidskytte.

Vår senaste träff hade vi på Idrottshögskolan på Göteborgs universitet. Vi fick en rundvandring i testlaboratoriet där man har ett av nordens mest moderna labb för att genomföra tester på elitidrottsmän/kvinnor. Vi träffade även Lars Edström som arbetar som lärarutbildare och han berättade om lärarutbildningen, men även om Mastersutbildningar inom idrott & hälsa, som man kan gå om man vill vidareutbilda sig inom ämnet.

Vår nästa träff är onsdag 5 april. Hoppas vi ses!

Med vänliga hälsningar

Hanna Hilvenius, lärare i idrott och hälsa och svenska år 4-9 grund- och särskolan, Kollaskolan

& Pauline Brink, lärare idrott och hälsa, Gullregnsskolan.