Programmering i ditt klassrum + stöttning

Vi har etablerat en samverkan för att stödja aktiviteter i samband med Hour of Code 2016. Känn er välkomna att använda resurser på Edvira enligt nedan!

Kanske blir ni sugna på ett fortsatt arbete kring kod och programmering. Då finns våra IKT pedagoger och snart ett antal lådor för utlån – med material och övningar för barn och elever i både förskola och grundskola.


Hej och välkommen till Hour of Code 2016!

Redan nu är det över 30 kommuner som har tackat ja till att vara med på Hour of Code 2016, så om alla elever i kommunerna är med blir det över 100000 elever bara i Sverige!! Förra året var det 100 miljoner barn från hela världen som var med och programmerade under veckan.

Inget av detta hade kunnat gå att göra utan dig: tack för att du är med och bidrar för att din skolas elever ska få lära sig att programmera, och genom det vara med och öka barn och ungas intresse för teknik och datorer över hela Sverige. Under veckan kommer det att vara tusentals barn och lärare som kommer att skriva deras första rader kod.

För att detta ska gå så smidigt som möjligt kommer vi på Edvira som internationell partner till Hour of Code finnas här för dig och hjälpa till under veckan.

För att hjälpa dig och dina kollegor att välja en Hour of Code-övning som passar just era klassrum och elever har vi skapat en guide för att hjälpa dig att välja övning. Vi har där valt ut de övningar som vi gillar bäst, men det är fritt fram att välja den eller de övningar som du tror kommer passa bäst för dig och dina elever.

För er lärares skull finns vi på Edvira finnas tillgängliga för att ni ska kunna ställa frågor till oss live på vår Hour of Code-hemsida edvira.com/hoc på tisdagen 22 november kl. 16-18, och hela veckan 28 november–2 december kl. 16-18. På samma webbsida kommer vi lägga upp de vanligaste frågorna, samt att sändningarna kommer att kunna ses på i efterhand.

Det går också jättebra att skriva till oss på Edvira via Facebook eller Twitter, eller hoc@edvira.com, så svarar vi så snabbt vi kan.

Ingen fråga är en dålig fråga, det är okej att vilja ha pepp eller undra varför detta är en bra idé precis innan jul, Hör av dig, så lovar jag att förklara!

Lycka till,


Linnea Rothin
& Marcus Nygren

 

Edvira

Internationell partner till Hour of Code

hoc@edvira.com

073-692 36 16 / 072-745 33 37