#SETT: Flipp, ingen flopp!

Av Cecilia Moberg och Elenor Åkerblom /Kullaviksskolan

 

Under två dagar i maj, fick vi möjligheten att delta på SETT-dagarna i Kista, Stockholm. SETT-dagarna står för det moderna och innovativa lärandet i klassrummet. SETT består av en mässa där det står varje deltagare fritt att besöka olika montrar samt en mängd kortare föreläsningar om olika ämnen.

Efter att ha tagit del av olika artiklar och genomfört högskolekursen ”Flippa ditt klassrum” valde vi att besöka en föreläsning som handlade om just det flippade klassrummet. Detta för att till hösten kunna få till en fungerande rutin med våra flippar i den dagliga verksamheten. Kursen ”Flippa ditt klassrum” ges via högskola i Jönköping och ger 2, 5 högskolepoäng. Den är helt nätbaserad och består av att läsa litteratur, se filmer och genomföra 2 enkla  examinationer.

Flippa klassrummet

En mycket duktig flippare är Karin Brånebäck som gärna delar med sig av sitt material. Gå gärna in och läs hennes blogg kilskrift.blogspot.com/

Det finns många bra digitala verktyg att använda och det finns många duktiga pedagoger som gärna delar med sig så det enklaste sättet att börja flippa är att leta reda på andra pedagogers filmer och ”låna” dessa om det är okej med upphovsmannen. Vi vill gärna rekommendera Facebook-gruppen Flippa klassrummet. För att inspirerar  Er så länkar vi här nedan till våra första  flippförsök. Håll till godo!

http://www.educreations.com/lesson/view/uppstaellning-addition/20555309/?s=2fYw34&ref=app

 

Cecilia Moberg och Elenor Åkerblom /Kullaviksskolan

Denna artikel har 1 kommentar

Kommentarer är stängda.