Sett 2015 – Tankar från en förskolepedagog

Så nu är man nyss hemkommen från SETT- mässan i Kista. Långa dagar och högt tempo men ack så inspirerande och roliga. Mina tankar innan resan var att jag ville få med mig tips och idéer kring hur man konkret arbetar i verksamheten, så det digitala lärandet och verktygen blir en del av barnens vardag.

Nu när allt har sjunkit in och man fått tid att reflektera kring vad jag tar med mig från dessa dagar så blir slutsatsen att samtalen med andra pedagoger och lärare kring hur de arbetar var mycket givande för mig personligen. Det vi gör på vår förskola är bra men vi kan alltid bli bättre. Har genom dessa samtal fått till mig hur vi kan få med barnen mer när vi dokumenterar, hur de blir mer delaktiga i den genom andvändningen av digitala verktyg. Synliggöra dem i verksamheten. Ipaden kan andvändas till så mycket mer än bara spel och smartboarden till så mycket mer än filmvisning. Härligt med konkreta tips, har precis haft kurragömma med facetime.

Att gå runt bland alla utställare och få inspiration både till programmering, greenscreen och QR-koder gör att jag utmanas att lära mig saker tillsammans med barnen. Vi behöver inte vara rädda för det nya, vi får dra nytta av vad våra barn kan och söka ny kunskap tillsammans.

Föreläsningarna var toppen. Mycket har man hört förut men jag tänker att de tåls att höras om och om igen. Allt verkar så självklart, möt barnen där de är, följ deras interesse, gör det du älskar och älska det du gör och se solen i oss själva och andra för det vi fokuserar på växer. Kloka ord från blandade föreläsare, dessa tar jag med mig och inspireras av och fortsätter att utvecklas och ha roligt i arbetet med våra barn, vår framtid.

Linda Nyman