Skoldatateket besöker Skoldatateket Stockholm och #SETT- mässan 2016

Vårt fokus för resan var att träffa Skoldatateket Stockholm för att utbyta erfarenheter samt knyta nya kontakter med andra Skoldatatek. Vi hade en givande eftermiddag som startade med att 11 Skoldatatek träffades och diskuterade nuläge och framtid.

Skoldatateket 1

Sedan träffade vi Skoldatateket Stockholms pedagoger. Vi tog del av och inspirerades av deras arbetssätt. Vi kände att vi fick med oss mycket i bagaget såsom tips på utbildningsinsatser och tankar kring hur vi i Kungsbacka kan utveckla våra insatser.

Övrig tid spenderade vi på #SETT utställning. Det fanns många montrar med utställare där vi sökte nyheter kring specialpedagogik och IKT. Det vi fastnade för var bland annat;

  • Dacuda Pocket Scan

Dacuda Pocket Scan är en handscanner där man lätt kan scanna en text och få den uppläst. Ett bra alternativ till andra scanner-appar. Den fungerar både till Pc och iPad. Fungerar med vår molntjänst Office 365.

Skoldatateket 2

 

  • Oribi Writer

Oribi som står bakom Stava Rex och Spell Right släpper nu sitt nya skrivverktyg Oribi Writer. Appen fungerar som en egen ordbehandlare och innehåller en helt unik rättstavningsfunktion och grammatikkontroll. Den är under utveckling.

Skoldatateket 3

  • Vi besökte även Optolexia som utvecklad en metod, byggt på forskning som visar att dyslexi och läs- och skrivsvårigheter tar sig uttryck i avvikande ögonrörelse vid läsning. Optolexia erbjuder en helt ny typ av screening av dyslexi för elever i åk 1-3.

Skoldatateket 4

  • Mässan genomsyrades av programmering av olika slag. Det byggdes banor och det rullades bollar både här och där.

Skoldatateket 5

Vi känner att besöket har gett oss mycket både kring Skoldatatek och nyheter.

Skoldatateket utvald bild

Helen, Martina och Camilla

Vill ni veta mer?  Kontakta skoldatateket på skoldatateket@kungsbacka.se