Tillsammans gjorde vi det

Vi hade en gemensam dröm om att någon gång göra en musikal tillsammans med barnen. Vi hittade, “När solen väckte våren” av Christina Israelsson och höll tummarna för att barnen skulle gilla den när vi läste den för dem. De uppskattade historien och när vi släppte iden om att kanske kunna spela upp den för föräldrarna så tände hela barngruppen på alla cylindrar.
De började genast diskutera vem som skulle vara vem och ville sätta igång att göra kostymer direkt. Det var bara att hänga på!
Under hela vårterminen 2014, fem dagar i veckan skapade vi kulisser och kostymer, arbetade fram hur musiken skulle låta ifrån notbladen med hjälp av iPads, vi lärde oss sångerna allt eftersom de växte fram och övade på repliker. Musik och repliker spelade vi in på ett ljudspår i en studio. Vi dramatiserade och fann våra roller. Inte en dag var tråkig!
Vi bad föräldrarna om hjälp med kläder i rätt färger att ha under kostymerna och med ljudfilen och inspelningen i studion.
21 maj var det äntligen dags, vilken succé, applåder och jubel!!
Både barnen och vi har lärt oss massor och vuxit under denna gemensamma process.

Vi gjorde det! Stämningen var magisk när vi för första gången tittade på filminspelningen av föreställningen, nu fick vi vara publik! Och vi fortsätter sjunga sångerna med stor glädje och tittar på filmen igen och igen.

Denna artikel har 1 kommentar

  1. Fantastiskt roligt att se och läsa hur ni jobbat. Det är bara att gratulera att ni går från klarhet till klarhet i att använda den moderna tekniken i vardagen.

Kommentarer är stängda.