Leksaksfabriken

 

Ett reportage från Junibacken – Iseråsskolan

I årskurs 1 jobbar vi med projektet Leksaksfabriken från Skolverkets material: Uppdrag Språklyft. Arbetet inleds med en spännande saga om en leksaksfabrik. När vi läser den tränar vi läsförståelse. Sedan börjar det komma brev med olika uppdrag från leksaksdirektör Kim Leksaksson. Vårt stora uppdrag var att starta en egen leksaksfabrik.

IMG_0107Här bygger vi egna leksaker

Vi skulle hitta på namn till denna, lära oss mer om olika logotyper för att göra vår egen logotyp, bygga egna leksaker av återvunnet material, lära oss mer om miljömärkning för att kunna miljömärka våra leksaker och mycket annat.  Vi gjorde även egna kataloger och filmer om våra leksaker för att få in IKT-användande i projektet. Givetvis jobbade vi med detta även ur ett genusperspektiv då vi granskade kataloger som finns på marknaden och diskuterade normer.

Projektet avslutas med öppet hus i fabriken där eleverna bjöd på dryck med tillbehör och guidade sina gäster. Vi fick även besök av direktör Kim Leksaksson som delade ut diplom för ett väl utfört arbete

 

6FE06DA9-5534-4534-8B32-F27904DD7D34

Här kan ni se en av de filmerna som vi gjorde

Kontakta gärna ylva.soderen@kungsbacka.se
Iseråsskolan, Onsala