Vecka 44 bestiger vi “Mount Skolutveckling”

Nu är det äntligen dags att genomföra utbildningsförvaltningarna FG och GV :s unika samordnade kompetensutveckling för alla pedagoger i Kungsbacka!

En kartläggning under våren har visat vägen till två  innehållsrika dagar under kommande vecka.

Målbilden Mount Skolutveckling står för  – ett utbildningsmassiv mitt i centrala Kungsbacka 27-28 oktober. En dag i vårt eget “skidparadis” kan komma att se ut så här

Röda, gröna eller svarta pister -allt efter behov!

Backarna i Mount Skolutveckling har satts  utifrån vad  varje förskola eller skola vill och behöver utveckla för att de på bästa sätt ska kunna bidra till ökad måluppfyllelse för eleverna i Kungsbacka.

För att hitta rätt startade vi satsningen i mars genom att göra gruppintervjuer med samtliga skolledare. I satsningen Mount Skolutveckling samarbetar vi med GR och de har funnits på plats i Kungsbacka för att göra alla intervjuerna.

En analys av kartläggningen och matchning av behov mellan olika enheter har gjorts. Efter återkoppling till de olika ledningsgrupperna  har det slutgiltiga programmet tagit form.

Medarbetare från samtliga enheter har fått utbildning som processledare. Dessa kommer bland annat att ha i uppdrag att leda samtal och diskussioner under dagarna. De finns sedan kvar som en god resurs för enheterna och skolledarna.

Mount Skolutveckling innebär

  • Brett anslag för skolutveckling – Stort liftsystem
  • Skolledarna skräddarsyr via intervjuer sin resa – Analys av backen
  • Metoder och innehåll utifrån behov – Pistvisning
  • Mötesplats och diskussioner mellan förskolor och skolor – Värmestugan
  • Stärka och utgå från egna kompetensen – Pistguider
  • Specialister både i egna liftsystemet och i system runt om i världen.

Vi ser fram emot mycket givande och spännande dagar nästa vecka!

Väl mött i backen!