Kungsbacka DELARE – Maria Nätterdahl

Vad skapar motivation och hur lyckas vi prestera som bäst när det väl gäller?

Jag heter Maria Nätterdahl och är lärare på Aranäsgymnasiet i psykologi, kriminologi samt i ledarskap och organisation. Jag är även förstelärare och inom detta arbetar jag bland annat med att sprida kunskaper kring motivationsforskning och hur man praktiskt kan använda dessa teoretiska kunskaper för att påverka våra elevers motivation och inlärning. Ämnen som jag brukar beröra är vad som skapar långvarig motivation, grit, mindset, hjärnans plasticitet, motivationsklimat och självkänsla/självförtroende.

Utöver motivationsforskning har jag också hållit i föreläsningar för personal och elever kring att prestera under press. Vad är det som gör t.ex. att en del får ”prov-blackout” eller att det knyter sig när man skall hålla muntliga föredrag? Och det viktigaste, vilka knep kan både vi och eleverna använda oss av för att undvika detta. 

 

Om du vill komma kontakt med mig når du mig på,

Maria.natterdahl@kungsbacka.se

Tel: 0730-392546

Denna artikel har 1 kommentar

  1. Intressant med motivationsforskning – vad som påverkar oss och vad som gör att vi KAN engagera oss fullt ut för något. //Heléne

Kommentarer är stängda.