Lärarcoachning – Toråsskolan utvecklar!

Efter att ha haft en blogg tillsammans med mina elever blev jag biten av bloggandet. Under kommunens kurs Lärarcoachning i början av oktober fick en förstelärarkollega och jag idén att starta en blogg för oss på Toråsskolan. Resultatet blev www.torasskolanutvecklar.se som har två syften.

Vår första tanke var att hitta en kanal ut till alla kollegor när det gäller t.ex. ny forskning, aktuella kurser och information från Skolverket.  Vi ville skapa en plats där allt finns kvar och det lätt går att gå tillbaka och leta upp det man läst och samtidigt en plats där någon redan sållat i det enorma informationsflödet och valt ut något av det som kan vara viktigt för oss på Toråsskolan.

Vår andra tanke, som nu känns lika viktig, var att skapa en plats där vi kan dela erfarenheter med varandra. Alla provar nya idéer eller läser någon intressant artikel men pratar kanske bara med närmsta arbetslaget om det. På bloggen ges möjlighet att nå ut till hela skolan så att alla kan ta del av allas erfarenheter.

Vi hoppas att bloggen kan vara en del i att Toråsskolan utvecklar tillsammans.

Karin Hansson, Toråsskolan